keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Hyvässä sylissä taivaan alla - turvassa ain.

Hihii!
Oon ihan onnessani - ostin nimittäin pitkään haaveilemani kalansilmä objektiivin! Uuh, se on upea kapistus! Jotenkin vaan rakastan tollaisia fisheye kuvia. *rakkaus* Heti kun hain tuon postista, istuin alas ja aloin räpsiä kuvia sillä.


Pitäisi joku päivä mennä ulos ottamaan kuvia. Myös ihan normi objiskalla, noin luonnon kauneuden vuoksi. Rakastan syksyn värejä! Punaista ja keltaista ja oranssia. Toisaalta ne kielivät luonnon kuolemasta omalla tavallaan, mutta silti nuo värit ja niiden intensiivisyys kiehtoo aivan valtavasti. Jotenkin se, että miten luonnosta voi tulla jotain noin voimakkaan väristä, kun kuitenkin loppujen lopuksi ihminen tekee itse koko ajan enemmän ja enemmän, eikä luonnon aikaan saamat asiat välttämättä tunnu ihmisestä niin suurelta.. Ukonilma on myös sellainen ihme, jota ei voi kuin ihastella.




Samalla kun postissa kipaisin, pyörähdin myös suomalaisessa. Siellä oli ale ja kas kummaa taas sattui jotain alesta matkaani.. :--d Kotona kaiveli kirjakaupan kassia ja löysin sieltä "Kissa-eläimet" -kirjan sekä "Pohjois-Amerikan Intiaanit" kuvakokoelmakirjan. Lisäksi ostin muutamia yliviivaustusseja. Intiaanit ovat aina kiehtoneet ja muistanpa ostaneeni myös intiaaneista kertovan kirjan "Haudatkaa sydämeni Wounded Kneehen" suomalaisen alesta jotain vuosia takaperin. Kun selailin tuon kirjan upeita valokuvia, tuli kauhea innostus maalata tai piirtää intiaaneja.




Vaikka ne ovat aina kiehtoneet, en jotenkin ole ikinä päätynyt piirtämään intiaaneja. Aika jännä, koska mulla oli kuitenkin selvästi intiaani-kausi yhdessä vaiheessa menossa ja selailemalla piirroksiani voi aikalailla sanoa mitä olen erityisesti fanittanut mihinkin aikaan. Intiaaneja ei kuitenkaan löydy mistään pöytälaatikon kätköistä! Nyt, kun rupesin miettimään, niin eipä taida enää niitä piirrustuksiani oikein löytyä vuosien takaa. Muuton yhteydessä en muista niitä nähneeni, joten lienevät päätyneen kaatikselle. Vanhoja piirrustuksiahan oli kellari pullollaan - pahvilaatikoita laatikoiden perään. Nykyisin sitä ei ehkä uskoisi, kun parin viime vuoden aikana olen piirtänyt ehkä muutamia kymmeniä piirrustuksia! Se on yksi asioista, mikä harmittaa vietävästi. Pitäisi vain jotenkin saada aikaiseksi istua pyödän ääreen ja alkaa piirtämään, mutta se vaatii tietyn fiiliksen.. Joskus peruskoulussa ollessani saatoin viikonkin istua vapaa ajallani vain kotona ja piirtää. En tehnyt mitään muuta kuin piirtänyt. Herranjumala sitä paperin määrää! Nykyisin hyvä jos edes kerran kuussa saan yhden piirroksen tehtyä. Harmittaa.

Miten niin joku sänkysi alla?
Ootko tehny solmun mieleen?
Rauha murusina maailmalla
Saanut pelosta kumppanin viereen
Sydän ei aukee sitä suojaamalla
Laula tuska pois tuudittamalla
Hyvässä sylissä taivaan alla - turvassa ain.


Jätkäjätkät - Sylissä Taivaan alla